Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

ΟΧΙ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΜΟΥ-Το ελάχιστο ανθρωπιστικό κόστος ενός ελάχιστου ανθρώπου

Το “ελάχιστο δυνατό ανθρωπιστικό κόστος” στο οποίο ελπίζει ο Πρωθυπουργός, όπως δήλωσε στην συνάντηση με τον ομόλογο του, σφαγέα Νετανιάχου θα ήθελα ειλικρινά να το υποστεί ο ίδιος και η οικογένεια του.

Όχι άλλο τα νήπια της Παλαιστίνης.

Όχι άλλο οι μανάδες στην Γάζα

Όχι άλλο οι ηλικιωμένοι που θάβονται κάτω από τους κόπους μιας επώδυνης ζωής στην μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή του κόσμου.

Ποτέ δεν θέλησα το κακό ενός ανθρώπου, ακόμα και του χειρότερου δολοφόνου.

Όμως το να βλέπω τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας μας να χαριεντίζεται συμπαραστεκόμενος στο όνομα μου με κάποιον που βομβαρδίζει ανελέητα επί 18 ημέρες νέους, γέρους, παιδιά, γυναίκες...κάποιον που κόβει νερό, ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα σε 2,5 εκατομμύρια ζωντανούς νεκρούς, σε κάποιους που έχει διώξει από τον τόπο τους και επί 20 χρόνια έχει υπό ασφυκτική κατοχή, μου γεννά μόνο αισθήματα αηδίας, μίσους και αποτροπιασμού.

Θέλω να γίνω και εγώ τόσο τόσο κυνικός, υπολογιστής, απάνθρωπος.


Ακούστε κύριε Μητσοτάκη...

Τούτος ο λαός δεν ήταν πάντα ομόψυχα όπως προπαγανδίζετε στην “σωστή” πλευρά της ιστορίας. Στην σκλαβιά, η φτωχολογιά ήταν με τους “κλέφτες” και οι κοτζαμπάσηδες με τον πασά. Στην κατοχή, οι Ράλληδες με τους ναζί και το ΕΑΜ με τον λαό. Στην χούντα, οι Παναγούληδες με την δημοκρατία, οι εφοπλιστές με τον Παττακό.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός είναι με τα παιδιά στην Γάζα. Εσείς και οι όμοιοί σας, με το ακροδεξιό καθεστώς του Ισραήλ.

Δεν ενισχύετε την διεθνή θέση της χώρας. Αμαυρώνετε τις καλύτερες παραδόσεις της, αρετές και αρχές που ευλόγησαν αυτά τα χώματα: την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, το φιλότιμο που άνθισαν και ανθίζουν ακόμη και σε αυτό τον τόπο.

Υποθηκεύετε το μέλλον των απλών ανθρώπων αυτής της χώρας, θέτοντας τους στο στόχαστρο της αδικαιολόγητης -αλλά αιτιολογημένης- καταστροφικής μανίας που γεννά η ασταμάτητη καταπίεση.

Δεν σας ζητάμε να μην καταδικάσετε την Χαμάς. Σας ζητάμε απλώς να καταδικάσετε την γενοκτονία που πραγματοποιεί σήμερα το Ισραήλ. Και να εκφράσετε το κοινό αίσθημα, την κοινή έκκληση εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της χώρας: Φτάνει πια η σφαγή!

Ο ζωγράφος που θα αποτυπώσει την σφαγή της Γάζας θα έχει στον καμβά των ενόχων και το δικό σας πρόσωπο κύριε Μητσοτάκη.

Όχι το δικό μου.

Μην μιλάτε εκ μέρους μου, λοιπόν κύριε Μητσοτάκη. Είμαι ακόμη άνθρωπος με καρδιά και νου. Ως Έλληνας, ως άνθρωπος, δεν συμπαραστέκομαι στον Ισραήλ.

Στέκομαι στο προσκέφαλο των παιδιών που πεθαίνουν στην Γάζα.

Τα ακούς;

Να στοιχειώνουν τον ύπνο σου!

Για πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πετάξτε το δικό σας μπουκάλι!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΜΟΥ-Το ελάχιστο ανθρωπιστικό κόστος ενός ελάχιστου ανθρώπου

Το “ελάχιστο δυνατό ανθρωπιστικό κόστος” στο οποίο ελπίζει ο Πρωθυπουργός, όπως δήλωσε στην συνάντηση με τον ομόλογο του, σφαγέα Νετανιάχου...